-->
04 december 2015 Szerző 

Újabb előadó csatlakozott az ECDC.hu által világszerte digitálisan terjesztett előadók sorához.

 

DÓKA ATTILA– többek között - dalszerző, gitáros-énekes, aki gitározik és gitáron írja a dalokat, megzenésítéseket is. Nyolcadik osztályosként bátyjával, Péterrel és egy másik testvérpárral megalakították a Meridián együttest. Már ekkor írt zenét és szöveget, játszott több hangszeren.

2013-tól – az abban az évben alakult[9] – Újnyugat Irodalmi Körrel, többek között Hirtling István, Gáti Oszkár, Kautzky Armand és Csuja Imre társaságában lépett már színpadra, 2014-től kezdve pedig a József Attila Színház irodalmi stúdiójában a Legendák nyomában-estek állandó résztvevője.[10] Ennek keretében olyan művészekkel szerepelhetett együtt, mint Nemcsák Károly, Újréti László, Katona Tamás, Zöld Csaba, Tóth Enikő, Fehér Anna, vagy Dúzsi Tamás.

Megzenésített már Nyugatos és kortárs verseket, írt zenét hangoskönyvekhez és természetesen saját dalokkal is rendelkezik. E rendkívül gazdag életműből most egy egész lemeznyi anyag és két single is elérhetővé vált digitálisan, a legnagyobb zeneáruházakban, világszerte.

 

A nagylemez, amely 12 szerzeményt tartalmaz, a Versmegzenésítések I. címet kapta, s ezzel előrevetíti, hogy ez a kiadvány csak egy minőségi és izgalmas sorozat első állomása, teli olyan irodalmi remekekkel, amelyek a legnagyobbak nevéhez fűződnek: többek között Petőfi Sándor, Ady Endre, Arany János versei – Attila egyedi feldolgozásában.

A single kiadványok egyiket a Hol van az az ország című szerzemény, amellyel Dóka Attila idén az Eurovíziós Dalfesztiválon is indul, bízva abban, hogy szélesebb közönség számára is megnyitja majd a műfaj kapuit.

 

Legutóbbi klipje, a Sebesség:

https://www.youtube.com/watch?v=ov44IBrmYb4

(A dal szintén elérhető a digitális zeneáruházakban)

 

További Dóka Attilainformációk és dalszövegek:

http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/6767/doka-attila-dalszovegei.html

 

Egyéb infók:

www.ecdc.hu és www.zeneszoveg.hu

 
 
 
 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!