-->
10 június 2020 Szerző 

A JanSpeed Anglia egyik meghatározó tuningműhelye volt, amely 1962-ben alakult, és indulásától kezdve egészen az 1990-es évekig számos sikert ért el a motorsportban.

 Munkáik magas minőségű, nagy teljesítményű kipufogórendszerektől versenymotorok építésén keresztül teljes versenyautók konstruálásáig terjedtek. 

A Salisburyben működő vállalat méltán nagy hírnévre tett szert termékeivel és versenysikereivel, elsősorban a túraautós szakágakban.

A legérdekesebb és legkülönlegesebb része ennek a történetnek maga az alapító személye. Ódor János ’56-ban emigrált Magyarországról Angliába pénz, nyelvtudás és ismeretségek nélkül, és négy évtized kemény munkájával létrehozta a térségben működő egyik meghatározó autótuningműhelyt. János a klasszikus Minik tuningolásával kezdte működését egy kicsinyke sufniban. Ezek a Minik már a 60-as évek végén uralták a versenypályákat. Olyan rekordot sikerült felállítaniuk 1000 köbcentiméteres Minivel, amelyet a kategóriában 18 éven keresztül nem sikerült megdönteni. Szoros kapcsolatban állt a cég a Cooper garázzsal is, amelynek ugyancsak gyártottak alkatrészeket.

A JanSpeed Ltd. napjainkban profilt váltva, de a gyökerektől nem elszakadva prémium autógyártók számára állít elő kis szériás kipufogórendszereket 60 fő foglalkoztatásával.

Ódor Jánost Salisburyben a Mini Club Hungary látogatta meg, hogy egy barátságos beszélgetést rögzítsen vele elképesztő történetéről, amit most örömmel tár az autós világ kedvelői felé: https://youtu.be/bP2Flch5cdc

 

 

 

Budapest, 2020. 06. 10.

 

Mini Club Hungary

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!