-->
05 máj. 2016 Szerző 

3 milliárd forintból épül Közép-Európa legmodernebb BMW és MINI központja

Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW központját hozza létre a Wallis Motor Pest Kft., amely szeptember második felében nyílik meg a nagyközönség előtt. A 10 333 m2-en megvalósuló, közel 3 milliárd forintos beruházás első ütemében több mint 5000 m2-es komplexum épül, amelyben a kereskedés energiaszükségletének 30%-át házi naperőművel biztosítják, és az elektromos autók töltőit szintén a Wallis csoporthoz tartozó ALTEO zöld energiájával látják majd el.

Az elmúlt több mint két évtized legmeghatározóbb BMW és MINI márkakereskedőjeként a Wallis Motor Pest Kft. különösen nagy hangsúlyt fektet a minőségi és ügyfélközpontú kiszolgálásra. A BMW új építészeti és szolgáltatásfejlesztési elvárásaihoz igazodva elengedhetetlen volt, hogy az értékesítési darabszámok mellett a Wallis az ügyfelek kiszolgálásában is élenjáró legyen, ezért úgy döntöttek, hogy létrehozzák Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW központját. Az épületkomplexum generál tervezője a Wallis korábbi autós kereskedelmi beruházásainál is bizonyított Aspectus Architect Zrt. volt, míg a komplex feladat viszonylag rövid időn belüli kivitelezésre a legkedvezőbb ajánlatot a Market Építő Zrt. adta.„Öröm és megtiszteltetés a versenyszféra ekkora szereplőivel együttműködni a közös siker elérése érdekében. A Partneri viszonynak köszönhetően a munkafolyamatok rendkívül gördülékenyen zajlanak, a kivitelezés professzionális.” nyilatkozta Vámos Attila, a Market építő Zrt. sajtóreferense.

A Wallis Motor Pest Kft. azaz a megrendelő speciális igényeit szem előtt tartó beruházásának teljes értéke megközelíti a 3 milliárd forintot, az első ütemben a 10.333 m2-es telken több mint 5000 m2 hasznos alapterületű komplexum épül. „A kivitelezési munkák január elején kezdődtek meg, és olyan központot hozunk létre, amely a közép-európai régióban egyedülálló méretű és kialakítású és egyaránt megfelel majd a BMW legújabb nemzetközi építészeti és műszaki standardjainak, valamint a megrendelő sokéves autós tapasztalatának és igényeinek is. Az átadást szeptemberre tervezzük, az ügyfeleink előtt várhatóan szeptember 22-én nyílik meg az új márkakereskedés”kezdte Antal Péter ügyvezető igazgató. Hozzátette: miután a BMW napjaink leginnovatívabb gépjármű márkájának számít - élen járnak az elektromos autók fejlesztésében és a zöld, újrahasznosított energia felhasználásában – kézenfekvő volt, hogy a képviselt márkához igazodva a Wallis csoport is ezt az utat kövesse.

„Már a tervezési koncepciónál figyelembe vettünk számos környezettudatos építési kritériumot. Ilyenek többek között a nyílászárók és homlokzatok hőszigetelési tényezői, a csapadékvíz gyűjtése öntözési célokra vagy magas hatásfokú gépészeti berendezések alkalmazása”– folytatta Antal Péter, aki azt is elmondta: a beruházás legfontosabb környezettudatos eleme egy kisméretű házi naperőmű, amelyet az ALTEO Zrt-vel közösen hoznak létre. „Ezzel a kereskedésünk energiaszükségletének körülbelül 30%-át le tudjuk majd fedni, és valamennyi elektromos autó töltőnket saját előállítású villamos energiával fogjuk ellátni. Terveink szerint a fennmaradó energiaszükségletet is zöld energia beszerzésével fogjuk kielégíteni” – fogalmazott.

A smart energy management megközelítés jegyében az ALTEO 49 kilowatt teljesítményű napelemes kiserőművet telepít az épületre.

Ez az együttműködés jó példája annak, hogy miként lehet a megújuló energiaforrásokat integrálni egy vállalkozás működésébe. A lépéssel partnerünk költséget takarít meg, és ami még talán fontosabb, az elkövetkező időszakban évente a saját termeléssel mintegy 20 000 tonna üvegház hatású gáz kibocsátástól kíméli meg a környezetet. És ki tudja, az alternatív hajtású gépjárművek terjedésének ütemét elnézve, lehet, hogy pár év múlva már az ügyfelek részére is evidenssé válik, hogy zöld autóhoz zöld áram is dukál” mondta Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

A Wallis Motor Pest Kft. legújabb BMW szalonjában 16 új és 6 fiatal BMW Prémium Selection használt autót, a BMW motorkerékpár bemutató teremben 16 motort, a MINI épületben pedig 8 új autót tudnak majd bemutatni, miközben a kültéri, fedett terület, 20 új gépjármű kiállítására nyújt lehetőséget.

 

 

Forrás: Wallis Motor Pest Kft

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!