Hirdetés
-->
13 augusztus 2015 Szerző 

Az első "verseny" körünk siralmas volt!

Az idei évben nem az első alkalom, hogy a Speed Rally Team irányítója, Fodor Krisztián beül a pilótaülésbe és koptatja a gumit a pályán. A hétvégén, 2015.08.09-én a Kiskunlacházai FRT futam keretein belül hajtotta a Ford Focust jobb1-ben Szalay Gergővel.

Mennyire tetszett a pálya kialakítása?

Már jártam az FRT "vevőtalálkozóján" korábban is, a pálya kialakítása egy tempós, lassítókkal és szlalomhoz hasonló részekkel tűzdelt széles betonos terület. Leszállópálya mivoltánál fogva olyan szélességekkel, hogy első körben itinert írtunk, hogy betaláljak honnan jönnek/indulnak a mesterséges tereptárgyak. Egyébként egy egész jó kis 4 km-t hoztak össze szerintem, amit a 2 edző kör után 4 alkalommal kellett teljesíteni, több-kevesebb sikerrel ezt is meg is tettük.

Milyen időket sikerült autóznod?

Az edzés alkalmával az egyik kört itiner írására használtuk fel, hogy alkalmi navigátoromnak Szalay Geri-nek is legyen dolga, illetve hogy ne a 2 edző kör emlékeire legyek hagyatkozva. Aztán a 2. edző körön az itiner ellenőrzése közben, amatőr módon sikerült kicsúsznunk az egyik lassítóban. Berozsdásodtam.

Az első "verseny" körünk siralmas volt, az edzésen elkapott lassítót ismételten sikerült telibe verni, miután még az autó is leállt, úgyhogy kiszállás, szerelés után tudtuk folytatni a szakaszt, még szerencse hogy a 4-ből a legrosszabb kör eldobható. Fék nem az igazi a kocsin, mivel az ABS le van kötve és fékerő szabályzót nem szereltünk az autóba, így a hátulja melegen jól befog erős lassításnál, ezt orvosolnunk kell a közeljövőben.

Aztán a fennmaradó 3 körben, a már feltárt hibához alkalmazkodva, lassítókat megtisztelve javítottuk folyamatosan az időket, az utolsó körben sikerült 3 perc alá menni, ami egy gyári motoros, gyári hajtással rendelkező, tuning mentes autótól szerintem nem rossz.

Tervezel-e idén meg rajthoz állni?

A Magyar Szlalom Bajnokság 2 futamán indultam már idén, a terv az az volt, hogy mindegyiken elindulok. Sajnos már 4 versenyen túl van a bajnokság és így az ottani "remények" elszálltak. Persze ettől még az autózás szeretete miatt rajthoz fogok állni.

Szeretnék a MSZB versenyein, talán még 1-2 Lacházát és mindenképp cél a szilveszter rally. A kedvenc verseny. Talán ha minden jól megy, elképzelhető hogy Mecseken elindulunk, de ez még terv szintjén van csak.

Köszönöm a riportot!

Köszönet a támogatásért:

MAGreen Kft. – Professzionális terményvédelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, - Tűz, - Környezet, - Védelmi Kft.; Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; Global Roll Kft.; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. - Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem;  HK Trans Kft,; V-System Tam – Informatika; This Point Informatika, DEMIX Kft, Susánszki és társa végrehajtó iroda, Via Nortonia, MAZZINI, Jász Papír Kft, Széchenyi Pálmaház, MASTERKOOL Deltavia Kft., Polyter-Mix Kft., Triform-Neon Kft., My Gelato, Kasza Bőrműhely, www.legjobbkocsma.hu, Evocool,

 - Lakati Anett -

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!