Hirdetés
-->
10 július 2015 Szerző 

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel.

A hétvégén átülsz a Formula versenyautóból a jól megszokott Opel Tigrádba.

 

De mielőtt az FRT-s Opelos élményeidről kérdeznélek, mesélj nekem arról, hogy miként is kerültél te a szivarautók, a Formula világába?
-  2014. októberében bekerültem a Mogul Racing Team utánpótlás nevelési programjába, ahol már lehetőséget kaptam a csapatfőnökömtől Fekete Lászlótól, hogy tesztelhettem a Pannóniaringen a Kupás Opel Astrát. Nagyon sikeres és tartalmas tesztnapokat tudhattam a magaménak. A csapattársam, Turák László akkor már a Formula Renault 2.0 versenyautóval tesztelt és nagyon megtetszett. Idén év eleje óta folytak egyeztetések Fekete László csapatfőnök és köztem, hogy egyre jobban érzem azt, hogy vonz a Formulázás, ő pedig elérkezettnek látta az időt, hogy az utánpótlás nevelési program részeként teszteljem én is a Mogul csapat bajnokesélyes autóját a Formula Renault-ot.

Két teszten is vettél már részt a Formula Renault 2.0-val. Mely országokban és milyen eredménnyel zárultak ezek a tesztek?
-  Június 18-19-én a Sárvár melletti Pannoniaringen, 22-23-án pedig a Dióspatony melletti Szlovákiaringen teszteltünk csapattársammal és barátommal Turák Lászlóval és az Országos Bajnokságban induló Volentér Balázzsal együtt.

A pálya nem volt ismeretlen számomra, mivel tavaly már teszteltem itt a Kupás Opel Astrával. Így már csak az autó vezetéstechnikáját kellett elsajátítanom. A kasztnis versenygépből eleinte nagyon furcsa volt átülni egy ilyen nem hétköznapi versenyautóba, de a két nap alatt egészen megszoktam. Június 23-24-én szintén két napos teszten voltunk a csapattársaimmal, de most a Szlovákiaringen. Új pálya, új kihívások. Az első nap végig esett az eső, így az időjárási körülményekkel és a teljesen ismeretlen pályával is meg kellett küzdenem. Az ideális ívek több helyen vízzel borítottak voltak, ezenkívül több helyen vízátfolyások is, többek között a célegyenesben is, amire még jobban figyelni kellett. A nap végén még tanulmányoztam a pálya nyomvonalát, így a második napon már fejben volt a pálya, az időjárás is kedvezett. Nagyon élveztem a teszteket.

Lesz-e folytatása a Formulás versenyzésednek, ha igen hol és mikor?
- Igen, természetesen. A  2015-ös évben még több Formula teszten is részt fogok venni.  Pontos helyet és időpontot jelenleg nem tudok még mondani. 

 

A Formulás tesztek után gondolom jobban fogod érezni az Opel Tigrát vagy bármely más versenyautót is. A hétvégi FRT-re egy új Sanyit kapunk?
- A négy napos Formulás tesztek  nagy mérföldkőnek számítanak a versenyzői pályafutásom szempontjából. Olyan tapasztalatokat és élményeket szereztem, amiket kasztnis versenyautóval nem lehet. Ezek után még jobban érzem a határaimat és úgy gondolom, hogy sokkal jobban tudok teljesíteni a Rallye-n is. Nagyon várom már a július tizenegyedikén megrendezendő FRT Kupasorozat következő fordulóját. 

Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.

Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.


Köszönöm az Interjút!

Fotók: Kollár Attila

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

 

 
 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!