Hirdetés
-->
06 máj. 2015 Szerző 

Áprilisban egy sikeres versenyt teljesítettél az Opel Tigrával. Most fordított pálya lesz. Erre miként készülsz fel?
-Napok óta tanulmányozom, memorizálom a pálya nyomvonalát. A nap legelején van lehetőség a pálya bejárására. Turák Laci csapattársammal ki is fogjuk használni.

 

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel a május 9-i FRT.HU Kupasorozat futama előtt.

 

Van-e kedvenc kanyarod vagy kanyarkombinációd?
- Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mivel minden versenyen más-más a pálya nyomvonala. Szeretem a technikás, furfangos pálya kialakításokat.

Mennyire motivál, ha a kategóriádban egy-egy sporttársad hasonló időt megy, mint te?
- Nagyon motivál. A kategóriámban több versenytársammal is fej-fej mellett csináljuk a jobbnál jobb időeredményeket.

Szoros lesz a szombati időterved. Gokartbajnokságban is rajthoz állsz. Hol is? Miért is? Milyen eredményeid vannak eddig?
- Az idei évben mind a két Kupasorozatban. Ez a nap a kivétel, amikor mind a két verseny egy napra esik. Délelőtt és kora délután FRT Rallye, amikor vége, már indulunk is Turák Laci csapattársammal Kiskunlacházáról Kecskemétre, hogy részt vegyünk a Birizdo Kart gokartversenyén is.

Ez a verseny lesz a bajnokság harmadik megmérettetése. Az első versenyen szoknom kellett a pálya vonalvezetését, és hogy rajtam kívül több gokart is a pályán van egyszerre. A másodiknál az időmérőn megszereztem a második helyet, négy századra maradtam csak le az első pozíciótól. A versenyen viszont sajnos műszaki hibás volt a gokartom, ezért folyamatosan csúsztam egyre hátrébb, majd a harmadik körben kiállni kényszerültem. Nagyon várom már a mostani megmérettetést is.

 

Miként tudod szellemileg, fizikailag összeegyeztetni egy napra a két versenyt?
- Szeretem a kihívásokat. Ez a nap fizikailag is és szellemileg is egyaránt megterhelő lehet, még nem volt alkalmam kipróbálni két versenyt egy napon. Mindent el kell kezdeni. Úgy gondolom, hogy autóversenyzőként minden ilyen jellegű problémát le tudok küzdeni megfelelő akarattal és kellő elszántsággal. A fő cél érdekében mindent meg kell tennem.

 

Segíti-e a gokartozás az autóversenyzésed?
- Igen, határozottan úgy érzem. Amióta gokartversenyekre járok, még bátrabban megyek a versenyautómmal is. A Csapatomtól is csak pozitív visszajelzéseket kapok az autóversenyzés-gokartversenyzés párosításával kapcsolatban.

 

Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.


Köszönöm az Interjút!

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!