-->
22 április 2015 Szerző  Hajósi Miklós

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel.

A 2015-2016-os FRT.HU kupasorozat I. fordulója után vagy csapatoddal.

Turák Lacival felváltva szálltatok harcba az idő és a kategóriatársaitok ellen.
- Igen, ez így igaz. Nagyon vártuk már, hogy elkezdődjön a 2015-2016-os szezon. Új idény, sok-sok új kihívásokkal. 

Mind a ketten az Opel Tigra volánja mögött róttuk a köröket felváltva. Az időjárás megfelelő volt számunkra. A pálya sokkal nehezebb és technikásabb volt, mint az eddigi megmérettetéseken. Nagyon erős volt a mezőny is.  Minden adott volt egy tartalmas versenyhez.

Két edzőkör és négy mért futam várt rátok. Miként segítettétek egymást a szabadedzésen?
- Fejenként két-két edzőkörünk volt. Megbeszéltük az elején, hogy felváltva megyünk végig úgy, hogy mind a ketten bent ülünk a versenyautóban. Megnézzük, hogy ki hogyan teljesíti az akadályokat, utána pedig kielemeztük mind a kettőnknek a köreit. Navigátorként több hasznos információt tudtunk mondani egymásnak belülről, hogy mit lehet még jobban csinálni. Az edzőköreim alkalmával feszegettem teljesen a határaimat, mivel itt nincs időmérés és nincs idővesztés sem, ha megcsúszok vagy kicsúszok a pályáról.

Következett a négy mért kör számodra, ahol nagyon jól szerepeltél.  Miként is abszolváltad ilyen jól a futamaidat?
- A verseny előtti napokban tanulmányoztam és memorizáltam a pálya nyomvonalát, átgondoltam, hogy az adott részeket miként is fogom teljesíteni, hogy a legjobb legyen. Mielőtt megkezdtük volna az edzőköröket, Lacival bejártuk gyalog a pálya vonalvezetését is, hogy a valóságban is tiszta képet kapjunk arról, amiket már a pályaképen láttunk. A mért körökre már letisztultak bennem teljesen a technikai dolgok és már csak a helyes kivitelezésre kellett törekednem. Az autóm nagyon kezes volt, a gumiválasztásunk is megfelelő volt, körről-körre sikerült egyre jobb időket mennem. Voltak látványos megcsúszásaim, de megfelelően korrigáltam. Fejben teljesen ott voltam.  A négy mért köröm mind egy másodpercen belül voltak. A bemenetek közötti szünetekben a Csapat Főnököm látott el hasznos versenyzői tanácsokkal. 

Úgy érzem, hogy a Kupasorozat nyitó versenye nagyon jól sikerült számomra. A hatodik helyen végeztem. A verseny végén a Csapat Főnököm és a Csapatom is nagyon meg volt velem elégedve és nagyon megdicsértek a teljesítményemért. 

Az Opel Tigrával álltál most rajthoz, viszont eddig az Astrával mentél. Nehéz volt átszoknod?
- Nagyon szeretem mind a két versenyautót. A tavalyi évben többet vezettem az Astrá-t, mint a Tigrá-t, viszont mind a kettő kezelhetőségét, viselkedését már megszoktam. Az autók felépítésileg és technikailag is hasonlóak, így nem okozott problémát a változatosság. 

Legközelebb hol találkozhatunk veled?
- Április 23-án a Birizdo Kart két órás Gokartversenyén veszek részt Turák Laci Csapattársammal, Kecskeméten. 

Május 9-én FRT- Kupa és Birizdo Kart Cup 3. forduló. Sajnos a két verseny, napra pontosan egybe esik, viszont a gokartverseny késő délután kezdődik. Abban az esetben, ha időben befejeződik az FRT Kiskunlacházán, akkor éppen oda tudok érni a másik versenyre is. Bízom benne, hogy technikailag össze fog jönni, nagyon szeretnék ott lenni mind a két helyen.

Május 23-án a Birizdo Kart négy órás gokartversenyén is részt veszek. 

Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.


Köszönöm az Interjút!

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!