-->
26 szeptember 2016 Szerző 

Fabók Fanni gyorsulási autóversenyzőt kérdezem, az október első hétvégéjén megrendezésre kerülő dragracing.hu-s gyorsulási verseny előtt. 

Nemzetközi Évadzáró Honda Találkozó + Évadzáró Gyorsulási verseny 2016.10.1-2. Kiskunlacháza!

 

Mesélnél az eddigi autóversenyzői  pályafutásodról?
- 2013-ban még csak egy-egy versenyen indultam. 2014-ben éves összetettben OB 3. helyen, a dragracing kupában is 3. helyen végeznem Street 2-es kategóriában.
A kunmadarasi Toyota Road Service-t pedig megnyertem.
Tavaly év elejére turbós lett az autó, ezzel a konfiggal már Semi Pro-ba kellett indulnom, év végi összetettbe az Ob-ba 2. helyen, Dragracing kupában 4. helyen, a Toyota Road Service-ben is 2. helyen végeztem.

 

Ebben az évben hogy állsz a dragracing.hu-s bajnokságban a kategóriádban?
- Idei szezonom nagyon jónak mondható, az autó hibátlanul működik, jelenleg az MNASZ OB-t vezetem, most fog kiderülni, hogy sikerül e tartanom az előnyöm. Kemény autók az ellenfeleim. Dragracing.hu kupában 2. helyen állok, ott is szoros a verseny.

 

Mi alapján lettél gyorsulási autóversenyző?
- Első autómként vettem meg a "Cuki-t" (így hívják :D) 2012-ben. Abban az évben voltam Lacházán évadzáró Honda találkozón, ahol először indultam gyorsulási versenyen. Már akkor megfogott ez a fajta verseny. A hondás srácok is jártak ki versenyekre, valamit mindig alakítgattak az autójukon, és én is kedvet kaptam hozzá. Belevittek a rosszba. Következő évben már próbáltam több versenyen indulni.

 

Ezen a versenyen milyen céllal is  állsz rajthoz?
-A célom most az hogy a lehető legtöbb pontot tudjak gyűjteni, meg tudjam tartani az előnyöm. Minél előrébb akarok végezni, bár ez minden versenyre elmondható. 

 

Jelenleg mi a legjobb időd, van-e esélyed megjavítanod azt?
- Jelenlegi legjobb időm 12.915 mp, 178-as célvonalival, Lacházán jól kezelt pálya van, remélem ennek az időnek közelében tudok majd menni, esetleg meg is dönteni. 

 

Mit tudhatunk a jelenlegi versenyautódról?
- Jelenleg egy 1.5-ös motor van az autómban, kovácsolt belsővel, egy GT28-as Garrett turbóval. Kapcsolható a turbónyomásom, versenyen 1.5 bar a max, ezen a nyomáson kb 300 lóerő, de padon nem volt mérve még.. A motoromat HHC Kiss Gyuriék csinálták. 

 

Kinek is és miért ajánlod a dragracing.hu-s gyorsulasi versenyeket?
- A gyorsulási versenyeket ajánlom a páromnak, és anyukámnak, akik mindenben, és mindenkor támogattak és támogatnak az év során.

 

Szurkoljunk közösen Fabók Fanninak Nemzetközi Évadzáró Honda Találkozó + Évadzáró Gyorsulási versenyen 2016.10.1-2.-án Kiskunlacházán!

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!