-->
08 szeptember 2015 Szerző 

Füge Krisztiánt kérdezem a verseny után.

A Hungaroringen megrendezett Shell Hungary Truckfest - ETRC verseny betét futam volt 2015.09.04-05-06.-án, ahol egy ifjú titán a CarColor Motorsport színeiben egy Suzuki Swift 1.6 Sporttal indult.

 

Pénteken kettő edzés lehetőségem volt, melyeket az autó beállításának tökéletesítésére szántunk. Guminyomással, a gátlóval, a kerékdőléssel és a fékekkel próbáltunk játszani. Kipróbáltunk egy új fékbetétet is, de úgy döntöttünk, hogy marad az előző fékbetét garnitúra.

Ez egy igen tartalmas nap volt, igyekezett a csapat. Mivel a kamionok is mentek ezért az eddigi tapadás amit megszoktam a ringen más volt. Másutt tapadt, vagy csúszott mint eddig az autó. Meg kellett tanulnom ilyen körülmények között is versenyezni. Egész hétvégén borús idő volt, de szerencsére a szabadedzés még száraz pályán történt.

Szombaton egy qualifikációs és két verseny futam várt rám és a sporttársaimra.

A quali jónak indult, ugyanis esős körülmények között egy darabig tudtam tartani az ötödik helyet. Tovább próbáltam fokozni a tempót, de kicsúsztam a sikánba. Sajnos a kicsúszás miatt esélyem sem volt.

Az első futamon sikerült jól elkapnom a rajtot, sérülés nélkül tudtam abszolválni az első kanyarokat. Szijj Csabával küzdöttem végig és sikersen védtem ki a támadásait. Egy pozíciót vesztve értem célba ezen a futamon.

 

A Magyar Vöröskereszt Budai régió és CarColor Motorsport közös programjában játszótereken ismertették meg a gyerekeket az újraélesztés alapjaival. A programban szereplő családok közül kisorsoltunk egyet, amely család a helyszínen tekinthette meg a Kamion Európa Bajnokság és a mi futamainkat is. Reméljük, hogy  jól érezték velünk magukat.

 

Vasárnap délelőtt volt a harmadik futamom, kilencedik helyről rajtoltam, ami nagyon jól sikerült. Jó pár körön át tartottam a rajt utáni pozíciómat, majd Mészáros és Forrai kihasználta azt, hogy nem jó íven fordultam így beszúrt mellém és megelőzött. Amennyiben tartom magam az ideális íveken és jó féktávokat veszek akkor ez nem következik be.

Összességében tartalmas volt a hétvége. Jó volt óriási közönség előtt autózni. Az autót is karcmentesen hoztam be így a mostani hétvégi  Hungaroringi futamra ami szeptember 11-13-án lesz nem kell a szervizcsapatnak ezzel foglalkoznia.

Mivel egy hét van a két verseny között ez nagy előny számomra. Ugyanis visszanézve a külső és belső videókat amiket kielemeztünk a csapattal könnyebbnek tűnhet a versenyzés, mintha egy más gyorsasági pályáról szoknék át erre.

Ezen a hétvégén is három verseny futam vár rám a Hungaroring aszfaltján.

Köszönöm szépen az ez évi szurkolást mindenkinek aki nyomon követi a versenyzésem!

Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

 

Fotó: Német Miklós

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!