-->
03 július 2015 Szerző 

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel a Slovakia Ringi verseny előtt.

 

Számodra folytatódik a pontok gyűjtése a Gyorsasági Szakágban. Most a Szlovákia Ring következik.

A Red Bull Ringen elért sikered mennyire tüzelt fel erre versenyre?
-
Azt kell mondjam, hogy feltüzelt...
Úgy érzem, most még jobban szeretnék elől végezni és minden megteszek hogy sikerüljön. Az előző verseny mérföldkő volt, nem kifejezetten a helyezést miatt. Még gyorsabb akarok lenni és még előrébb szeretnék végezni.

Hogy haladtok a beállításokkal, mennyire "kezesbárány" már a Suzuki?
- Egyre közelebb kerülünk a megfelelő beállításokhoz, ahogy túl vagyunk a versenyeken. Valamilyen szinten azonban mindig kell állítani az autón mert minden pálya más. Úgy érzem egyre kezesebb kezd lenni a Suzuki és már van viszonyítási alapunk és némely tapasztalatunk. Szóval haladunk előre.

Három futam ment le eddig a gyorsasági szakágban, jelenleg hogy állsz a bajnokságban?


- Több kategória is van a bajnokságon belül, mivel az osztrák kollégákkal együtt versenyzünk. Van külön magyar, osztrák és összesített bajnokság.

 

Kiadó-e még a másik autótok?
- Továbbra sincs csapat társam, de ezt nem tudom hogy igazán hátrány e vagy előny. Kis csapat vagyunk így elég családias a hangulat és lehet hogy így talán jobb is.

Szerinted milyen rajtkészséggel rendelkezel? Ezen miképp tudsz javítani?
- A rajtokat kétféle képen tudom csinálni: jól vagy rosszul. Határeset nincs. Általában nem szokott jól sikerülni, de igyekszem ahogy csak lehet. Amikor jól sikerül akkor általában jó helyen is végzek. Úgy gondolom hogy a rajt fontos szerepet játszik a helyezés elérésében. Ha rosszul sikerül akkor utána sokat kell küzdeni magad előre és előfordulhat hogy feltartanak.

Végezetül, milyen emlékeid vannak pályáról?
- Voltak jó illetve rossz emlékeim is a pályával kapcsolatban. Egyik kedvenc pályáim közé tartozik a Slovakia Ring és eddig sikerült jó helyezést elérni, ugyanakkor balesetben is volt részem bőven mivel ez az egyik legnagyobb tempójú pálya amin versenyzünk.

Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

 

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Fotó: Murányi Gábor. SpeedLight Photo Agency

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!