-->
06 máj. 2015 Szerző 

A Nagy Futam 3-at úgy értékelném:

Magyar Racing Team Sportegyesület a Nagy Futam nulladik napján, azaz április 30.-án egész napos kiállításon vett részt a Formula BMW-vel, majd május 1.-jén reggeltől indult a légi show, látványos légi parádé.

Élménybeszámoló Magyar Zoltán tollából:

 

Kora délután indult el az utcai parádé Forma 1-es csapatok felvonulásával: Ferrari (Kimi Raikkönen), Red Bull (Daniil Kvyat, David Coulthard).

A csúszás miatt sajnos eltörölték a programunkat, és nem tudtunk pályára kerülni.

Idén is rengeteg néző és érdeklődő kilátogatott a majálisra.

 

Beszámoló a 2015 április 24-26.-ai hungaroringi Autós Gyorsasági Országos Bajnokságról.

 

Magyar János:

Szombati és vasárnapi eredmények:

A szombati és vasárnapi időmérő edzésen mindkét nap az FIA Zóna 4. helyre, illetve a Magyar Abszolút 2. helyre kvalifikáltam magam. A szombati versenyen az FIA Zóna 5. helyezését értem el, illetve a Magyar Abszolút 2. lettem.

A vasárnapi versenyen az FIA Zóna dobogós, 3. helyezést értem el, illetve a Magyar Abszolút 1. lettem.

 

Gondok-kalandok:

Csütörtöki szabadedzésen ültem be először az autóba, kellett egy pár kör, míg megismertem a technikát. Voltak kisebb gondjaink az autóval, e a szerelők ezeket elhárították, és a szombat-vasárnapi versenyekre fel tudtunk készülni. Bennem és az autóban is sok idő maradt, mint fizikálisan, mentálisan, mint technikailag is van még hova fejlődni.

 

Értékelés:

Összességében a csapat nagyon jó munkát végzett. Vasárnap a szerencse is közrejátszott, mert sajnos Balázsnak technikai problémái voltak, néhány körrel a vége előtt és kiállni kényszerült. Legközelebb remélem a pályán fogom megelőzni.

 

Legközelebb:

 Ma Május1.-jén, a Nagy Futamon találkozhattatok velem. Itt volt, hogy egy kis nosztalgiázás képpen visszaülök a Formula BMW-be és felvezetem a Hungaroring Show autóit, de sajnos a módosított időtervbe nem fért bele.

Majd három hét múlva május 22-24.-én a következő OB. futamunk a Red-Bull Ringen lesz, minden nézőt és szurkolót nagy szeretettel várunk.

 

Pénzes Attila értékelése:

Miként is sikerült ez a szuper hétvége számodra, hogy értékeled?

 Egy új élményekben és új ingerekben gazdag szuper hétvége van mögöttem. Örülök és végtelenül hálás vagyok a szüleimnek, hogy lehetővé tették számomra, hogy indulhattam ezen a futamon. Az autó nagyon jól működött, egy profi csapat - Magyar Racing Team - állt mögöttem, akik hasznos és értékes tanácsokkal láttak el, melyeket megfogadva folyamatosan tudtam javítani a köridőkön. Így a vártnál jobban teljesítettem, ami engem is megelégedéssel töltött el. Azt nehéz szavakba foglalni, hogy mit éreztem, amikor az autóban ültem és mentem a pályán körről-körre, mert leírhatatlan érzés. Azt hiszem, valami ilyesmire gondoltam, mikor tavaly nyáron kipróbálhattam ezt az autót. A gokart után ez egy nagy előrelépés és nagy változás. Mind fizikailag, mind mentálisan nagyobb odafigyelést, koncentrációt igényel, amihez egy jó csapat támogatása is elengedhetetlen.

Amire igazán büszke vagyok az első verseny után, hogy a gyengébb teljesítményű autóval szerintem szép rajtokat nyomtam mindkét futam alatt és a második (vasárnapi) futamon az utolsó előtti körig magam mögött tudtam tartani két autót is- koromnál fogva 2.0cm3-s autót még nem vezethetek - és szinte hiba nélkül teljesítettem a 25percet.

 

Legközelebb hol, milyen verseny fogsz indulni?

 A magyar gyorsasági OB keretén belül a következő verseny májusban lesz, ami az ausztriai RedBull ringen kerül megrendezésre. Remélem, lesz rá lehetőségem és támogató szponzorok is, ami lehetővé teszi, hogy a Magyar Racing Team tagjaként indulhassak.

 

Ha újra rajtolhatnál, tennél-e valamit másként?

 Igen. A gáz és a kuplung használatán változtatnék. A gázzal bátrabban bánnék, a kuplungot pedig még óvatosabban csúsztatnám, hogy a hátsó kerekek ne forogjanak ki.

 

Támogatóink segítségét köszönjük!

HS Marketing

Asesor Consulting

TAG Racing

Party-mix

Goldsmied hűtők

 Black & Gold Angels Kick-box SE

Gokart Sport Vác

AMTS

Sulky-car kft

Magyar&Magyar Autójavító kft

Jysk

Köszönettel:

Magyar Zoltán

Magyar Racing Team

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!