-->
06 máj. 2015 Szerző 

Túl vagy életed első Formula Renault 2.0-val teljesített Autós Gyorsasági bajnoki futamán a Speedzone.hu Kupán, ami a Hungaroringen volt 2015.04.25-26-án.

 

Interjú Volentér Balázs autóversenyzővel.

 

A  WNS - Mogul Racing TEAM - Nivo Motorsport együttműködése alatt álltál rajthoz.

 

Megosztanád a portálolvasókkal a hétvégén történteket?
-Picit korábban kezdeném a beszámolót, és visszanyúlnék a pénteki időmérő edzésre, valamint az azt megelőző szabadedzésre. A két héttel ezelőtti kollektív tesztet követően, ez volt az első nap, hogy újra autóba ültem. Az edzés nem ment zökkenőmentesen, egy kis futómű probléma hátráltatott bennünket. Az akadályokat sikerült elhárítanunk, így az időmérőre már egy jól felkészített autóval mentem be. A kvalifikáció kiválóan sikerült, és végül az abszolút értékelés 10. helyén fejeztem be a pénteki napot.


Szombaton csak egy versenyfutamunk volt. Célunk a célba érés és a tapasztalatgyűjtés volt. Ezt a feladatot remekül abszolváltam és 1-2 jó csata és oda-vissza előzés után végül az abszolút értékelés 10.-ik, valamint a Magyar Formula Renault kupa 2. helyén értem célba. Ezzel az eredménnyel mindenki nagyon elégedett volt.

Vasárnapra egy új problémába ütköztünk, a reggeli időmérőn az első körtől kezdve nem volt tökéletes a motor. Elfogyott az erő az autóból és a hangja sem volt tiszta. A probléma észlelését követően azonnal kiálltam a boxba, és később már nem is tudtam visszamenni, így a 2. kvalifikációt az utolsó helyen zártam. A szerelő srácok azonnal megkezdték a hiba felkutatását és annak elhárítását. Hosszas munkát követően úgy tűnt az autót sikerült rendbe hozni, de a valódi próbára a versenyig várni kellett. Sajnos már a felvezető körön érezhető és hallható volt, hogy a motor nem jött helyre. Ezt követően a rajtrácson állva átbeszéltük a taktikát, amely lényegében a futam teljesítése volt. A versenyen végül sikerült célba érnem, de csak nagy hátránnyal a mezőny végén. Mindezek ellenére úgy gondolom egy jó hétvégét zártunk és nagyon hálás vagyok mindenkinek a Nivo Motorsporttól, a hétvégi munkáért.

 

A Nivo Motorsport szervizelt a verseny egész ideje alatt. Volt-e gondotok, vagy csak néha leporoltátok a versenyautót?
- Voltak apróbb gondjaink, előbb a futóművel, később pedig a motorral. Ez volt a szezon első versenyhétvégéje, így az ilyenek könnyen előfordulhatnak, hiszen a hosszú téli szünet után most először kapnak igazán nagy igénybevételt az alkatrészek. Emellett pedig nem szabad elfelejteni, hogy ez egy technikai sport… nagyon kevés az olyan hétvége, ami valóban lemegy 100%-ban hiba nélkül.

 

Összességében miként értékeld a hétvégi versenyt?
- Összességében pozitívnak értékelem az első versenyhétvégémet. Az első időmérő és versenyfutam kiválóan sikerült, és ezt az eredményt a vasárnapi problémák sem tudták beárnyékolni. Az autóval sikerül egyre jobban összeszoknom és a csapattal való együttműködés is tökéletes.

 

Legközelebb hol találkozhatunk veled, milyen versenyen és versenyautóval?
- Legközelebb május 22-24-én fogok újra Formula Renault autóba ülni, hogy a Nivo Motorsporttal részt vegyünk a Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság következő futamain. Nagyon várjuk már azt a hétvégét, mivel a bajnokság most először látogat majd el a Red Bull Ringre, emiatt majdnem mindenkinek teljesen új lesz a Zeltwégi aszfaltcsík.

 

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!