-->
26 április 2018 Szerző 

A VRS Sport - Team BZ Racing színeiben indul Nagy Beni 2018-ban a Suzuki Swift Cup Europe sorozatban.

Az első megmérettetés április 27-30-án a hungaroringen megrendezésre kerülő WTCR betétfutamaként lesz. Csütörtökön azaz ma szabadedzés volt, ahol a kocsi beállítása volt előtérben. Pénteken egy szabadedzés és egy időmérő vár Nagy Benire és a csapattársaira. Szombaton és vasárnap pedig egy egy éles futamban lesz részük a Suzuki Swift Cup Europe versenyzőinek a WTCR-re is kilátogató nézők előtt.

E verseny előtt márciusban az euroringen vett részt Beni, ahol jó pár körön keresztül ismerkedett a Suzukival, a sebességgel, a kanyarokkal. Ő eddig merőben más tapadáshoz, sebességhez és kocsikhoz volt szokva. Sokat segített a több éves gokartos múlt, és rátermettcége is az új szakágba való beilleszkedéshez. Összességében eredményesnek értékelte a tesztnapot ahol sok száz kilométert tett meg a Suzuki Swift Sport pilóta ülésében.

Levezetés képen az AMTS - Autó, Motor és Tuning Show-n láthattuk Benit és a sporttársait a VRS Sport - Team BZ Racing színeiben. Ott a rokonok, barátok és más érdeklődő láthatta, hogy milyen egy egységes csapat, bele is lehetett nézni a szervizkamionba, beleülhettek a bátrabbak a versenyautókba.

Eljött 2018 első hivatalos tesztje is a csapat és Beni számára. Április 7-8-án a hungaroringen folytatódott Beni és a Suzuki Swift 1.6 Sport ismerkedése. Itt már teljes mértékben a 2018-as versenyévadra tudott tesztelni. Szombaton még a beteg gyerekeket autókáztatta az Örömautózás keretein belül a csapattársaival, Jerkó Patrikkal és Vincze Ádámmal. Vasárnap már a saját autójával rótta a köröket, s keresték a kocsi és a pilóta közötti összhangot. A guminyomástól a futómű állításig próbálták az ideális beállításokat megtalálni a WTCR betétfutamára. Ezen a hétvégén tett sikeres minimum vizsgát, így versenyezhet az Autós gyorsasági szakág keretein belül.

Szurkoljunk közösen Nagy Benjáminnak az április 27-30-án megrendezésre kerülő Laptiming Kupa szezonnyitó versenyén a Hungaroringen!

Köszönet a Partnereknek: Fémalk ZRT., Triton Security Kft., Royal Safe, SJCAM Hungary, Top Driver School.

Óriási köszönet természetesen Beni szüleinek, akik évek óta követik és segítik ebben a benzingőzös világban a fejlődését!

 

- Hajósi Miklós -

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!