-->
20 február 2018 Szerző 

Február 17-18-át Nagy Benjámin a Kakucs Ringen töltötte, ahol most egy Suzuki Swift 1.6 Sport Kupás versenyautót tesztelt, majd versenyezett is vele.

Szombaton Benyó Máté oktatásával gyakorolta a féktávokat és az ideális íveket száraz aszfalton.

Ez a Suzuki sok mindenben más volt, mint amivel eddig versenyzett. Ezzel az autóval már jobb köridőket ment, mint az előzővel. Sokkal gokartosabb érzés volt vele menni. Kicsit tolta a kocsi az elejét így változtattunk a guminyomásokon, és sokkal kezelhetőbb lett. Mátéval laptoppon elemeztük a telemetriát, összehasonlították egymás köreit. Ennek köszönhetően a vasárnapi verseny első futamán ezredre ugyanannyi időt mentek 02:23,629-et.

A vasárnapi Kakucsring Kupa V. fordulóján ismét havas környezet fogadta Benit és a többi versenyzőt. Ahogy mint említettem azonos időt ment a Benyó Mátéval havas, latyakos pályán.

A második futamon még teljesen vizes, a harmadikon pedig az ideális íveken felszáradt aszfalt fogadta a Benit és Mátét. Kettő féle gumival teljesítette a három futamot és a szabadedzést Beni, egy vizes és egy semi slick-kel.

Összességében változó talajtapadás mellett sikerült a Junior KR1 kategóriában a második helyre állnia. Sok sok versenytapasztalattal gazdagodva.

Legközelebb a márciusi FRT Kupán találkozhatnak Benivel, ahol az Audi 1.8 TT versenyautóval láthatják.

Köszönet azoknak az embereknek, akik segítik Beninek az első lépéseit megtenni az autóversenyzéshez vezető rögös úton!

Köszönet a Partnereknek: Fémalk ZRT., Triton Security Kft., Royal Safe, Hankook Racing Tires - www.versenyabroncs.hu, SJCAM Hungary, Top Driver School, Devil-Team.

Óriási köszönet természetesen Beni szüleinek, akik évek óta követik és segítik ebben a benzingőzös világban a fejlődését!

- Hajósi Miklós -

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!