-->
13 máj. 2017 Szerző 

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel a Red Bull Ring-i Truck Race Trophy betét futama előtt.

Füge Krisztián - Suzuki Swift Sport
CarColor Motorsport

Truck Race Trophy 2017
2017.05.13-14. - Red Bull Ring

Pár napja még a 2017-és autós Gyorsasági évad első Hungaroringi versenyén álltál kétszer is a dobogón most pedig már a Truck EB betétfutamára készülsz. Mesélnél a portálolvasóknak a Speedzone.hu kupa miként is zajlott le?

- Szombaton és vasárnap is volt egy egy időmérő és egy verseny. Az OB-ban a szabályok kicsit eltérőek, ugyanis ott repülő rajt van. A rajt utáni pillanatok izgalmasak voltak, mint mindig. A rajt ez alkalommal nem sikerült túl jól, de végül mindkét versenyen sikerült vissza vennem a pozíciómat. A szombati versenyen Forrai Gáborral nagyon izgalmas és hosszadalmas csete-patém volt. Jó volt küzdeni vele, teljesen korrekt verseny volt, nem értünk egymáshoz. A második versenyen Benyó Mátéval küzdöttem, viszont ez kevesebb ideig tartott. Viszonylag hamar sikerült pozíciót cserélnünk. Mind két időmérő alkalmával sikerült elég gyors köröket menni. Az 1.6-os Suzukik közül mind a két nap sikerült megfutnom a legjobb időt. Mindenképpen izgalmas verseny volt.

Gondoltad-e hogy dobogón fogsz állni?

- Nagyon szerettem volna dobogón állni. Sikerült a Hungaroringen mindkét nap dobogós helyezés. Azt nem mondanám, hogy számítottam a dobogós helyezés, de a cél mindenképpen ez volt.

Mentél szombaton, ha jól tudom kategória első időket is megelőzve régebbi versenyzőket is. Most már a Truck EB versenyre koncentrálsz gondolom. Az autó beállításait kell-e változtatni erre a pályára vagy az elő versenyen lévőkkel mész?

- Az igazat megvallva ezen a pályán nem sikerült megtalálni a legideálisabb beállításokat még, mivel tavaly ezen a pályán nem versenyeztünk, mivel az OB-ra fektettünk nagyobb hangsúlyt, és ez a pálya nem volt része az országos bajnokságnak. Reméljük hogy lesz elég időnk tesztelni. Igyekszünk majd a lehető legjobb beállításokat megtalálni.

Milyen kategóriában is csapatsz most a betét futamon? Végezetül, ismét dobogón szeretnél állni?

- Ezen a hétvégén a SWIFT CUP EUROPE mezőnyében fogok indulni. Itt a szabályok néhol eltérőek, például a rajt ceremóniát illetően. Mindenképpen izgalmas verseny lesz. Szeretnék ismét dobogóra állni és igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat a csapattal.

Köszönöm partnereinknek a segítséget: Car-Color, Tokyo Restaurant, Impa, Sbmo.hu, Magyar Vöröskereszt Budai Régió.

- Hajósi Miklós -

Fotók: Kollár Attila - Murányi Gábor

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!