-->
15 máj. 2016 Szerző 

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel a speedzone.hu Kupa után.

Füge Krisztián  - Suzuki Swift

CarColor Motorsport - 2016 Április 27-30.
Hungaroring

Sikeres verseny után vagy túl a Speedzone.hu kupán. Mesélnél napokra lebontva a portálolvasóknak, hogy miként is sikerült a versenyed?

- Ezen a hétvégén az Autós Gyorsasági OB-n vettem részt a kis túra autó bajnokságban. Ez a verseny rendhagyó volt, mivel, a verseny hétvége nem igazán hétvége volt. Csütörtök, péntek illetve szombat volt a rendezvény napja.
- Csütörtökön edzések voltak illetve időmérő. Az OB Hankook gumikkal megy így kicsit másak voltak a körülmények, mint a Swift Cup Europe-ban. Most mondhatni kicsit több szabad kezet kaptunk, mivel a gumi fajtáját is megválaszthattuk, viszont a már korábban is tesztelt semi-slick gumival mentünk. Az edzéseken igyekeztem magamból kihozni a legtöbbet. Az időmérőn a lehetőségeimhez mérten jó helyet tudtam szerezni. Sikerült megverni a Lotus Eliseket, ami határozottan pozitív eredmény volt.

- Pénteken egy versennyel indult a napunk. Viszont ez is erősen eltérő volt a megszokottaktól, mivel gördülő rajt eljárás történt. Mondhatni, hogy nem rajtoltam rosszul, viszont a több nyomatékkal rendelkező Lotusok megelőztek a rajtnál. Aztán elkezdődött a macska egér játék. Próbáltam vissza venni a pozíciómat, viszont mivel a Lotusok kigyorsításon mindig jobbak voltak, hiába voltam gyorsabb a kanyarban, egyenesben nagy előnybe kerültek. Végül sikerült jobb pozícióba kerülni, így előrébb végeztem.

- Pénteken volt még egy időmérőnk, ahol hasonló eredményeket értem el. Szombaton a verseny mondhatni, hogy jól sikerült, csak az egyik Lotus Elise végzett előttem.

Két kategóriában is dobogós lettem, szereztem egy 2. És egy 3. helyet.

Összességében jó hétvégét zártatok. Voltak-e kalandjaid, technikai gondjaid?- Szerencsére nem volt semmi problémám, sem az autóval sem a pályán.

Mivel érezted most jobban az autót mint az előző versenyen?
- Mivel mások voltak a körülmények, nem igazán tudnám össze hasonlítani a két hétvégét. Ezen a versenyen nem volt technikai problémánk, így gördülékeny hétvége volt. A Hungaroring újra lett aszfaltozva és a kerékvetők is módosultak.
Határozottan más élmény volt így versenyezni, nekem nagyon tetszett.

Ha újra rajtolhatnál, mi az amit másképpen tennél a jobb eredmény elérése érdekében?

- Két lábbal állnék a gázon. Gördülő rajtnál annyira nem felismerhetők a hibák viszont szereztem tapasztalatot e téren is.

Legközelebb hol szurkolhatunk neked?
- A következő verseny a Pannónia ringen lesz egy hosszabb szünet után.

Szeretném megköszönni a szponzoraim támogatását! Car Color, AC2000 Kft, Tokyo Restaurant, Shinjuku nihongo gakko. Valspar Impa.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Fotó: Farkas Zoltán

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!