-->
27 április 2016 Szerző 

Interjú Chris-el a Slovakiaringi WTCC betétfutama után, és Hungarorongi versenye előtt.

Füge Krisztián  - Suzuki Swift

CarColor Motorsport
2016 Április 28-30
Hungaroring

A Szlovákia ringen, a WTCC betétfutamában indultál a múlt hétvégén. Három versenyed volt ahol helyt állhattál a többi Suzuki Swift Cup versenyautók között. Megosztanád a portálolvasókkal, hogy ez miként is sikerült napokra lebontva?
- A versenyhétvége péntektől vasárnapig tartott. A versenyre már csütörtökön megérkeztünk mivel építkeznünk kellett, hogy minden kész legyen péntekre.

Pénteken volt két szabad edzés ahol próbáltunk a beállításokkal "játszani". Igaz két félórás edzés közel sem volt elég, de általában amikor betétfutamok vagyunk ez megszokott. A kevés edzés lehetőségből adódóan nem sikerült megtalálni a megfelelő beállítást a pályára. Szombaton az időmérő nem sikerült. Nehezen volt kezelhető az autó, nem tapadt, így nem tudtam valós időt menni. A 20. helyre qualifikáltam.

Az első versenyem rá két-három órára volt. Vissza kellet térnünk a kiinduló beállításokhoz és így sikerült a 14. helyen beérni a célba. A versenyen nagy volt a káosz, sok autó volt a pályán. Vasárnap továbbá volt még 2 verseny.

A második versenyen ugyan úgy a 14. helyről indultam. A rajt utáni zűr zavarban sikerült pozíciót nyernem, igyekeztem tartani azt. A harmadik körben az első kanyarban az egyik versenyző megcsúszott és nem tudta össze szedni az autót. Becsúszott elém, én viszont a tempóból adódóan nem tudtam élesen irányt váltani és így nagyon szerencsétlen szögben belecsapódtam az autóba. Azonnal kimentem a boxba mivel az autó futóműve megsérült.

A harmadik versenyre nem lett kész az autó így nem tudtam rajthoz állni.

Április 28-30-án a Hungaroringen a Speedzone.hu Kupán indulsz legközelebb. Itt ismét jó páran lesztek a rajtrácson. Ismerős lesz a pálya, viszont az új aszfalt nem igazán lesz úgy felgumizva mint eddig. Mennyivel lesz nehezebb úton tartani a Suzukit ilyen körülmények között?

- Kedden már volt lehetőségünk tesztelni, ám műszaki gondokkal küzdöttünk is így csak egy félórás edzésen volt időm igazán nyomni neki.

Érezhetően csúszósabb volt a pálya mint korábban és a kerékvetők is durvábbak lettek annak ellenére hogy lapos lett. Talán az, hogy kicsit csúszósabb a pálya előnyként lehet alkalmazni. Kellemesen csúszik azt mondanám. Kicsit harcosabb így vezetni és kézben tartani az autót de semmi képen sem negatív újdonság.

Amíg várakozol a saját versenyedre, mivel töltöd az időt a boxotokban?

- Általában az autó körül sürgök - forgok, a beállításokat szoktuk átbeszélni, a taktikát és le ellenőrizni, hogy minden rendben van-e. Illetve amikor lehet pihenéssel, mivel szellemileg megterhelő egy-egy verseny.

Van-e lehetőséged nézni más futamokat, és esetleg az a hasznodra válik-e?
- Igen, általában ha Formula 1 van, azt mindig nézzük a versenyeimen, illetve a WTCC-t is De ilyenkor 100% nem lehet a többi versenyre koncentrálni mivel sok a teendőnk.

 

Szeretném megköszönni a szponzoraim támogatását! Car Color, AC2000 Kft, Tokyo Restaurant, Shinjuku nihongo gakko. Valspar Impa.

 

Kívánok sikeres és karcmentes versenyt neked a speedzone.hu Kupán ami április 28-30-án lesz a Hungaroringen!

 

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Fotó: Murányi Gábor

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!