-->
04 július 2018 Szerző 

Interjú Antal Istvánnal, aki Július 7-8-án, Dömsödön a VLG - MEINHART Kupán áll rajthoz a Skoda versenyautójával, az Autocross Országos Bajnokság negyedik fordulóján. 


Mielőtt erről kérdeznélek, mesélnél az eddigi autocross-os pályafutásodról?
- Az 1. osztályban négy éve kezdtem a versenyzést. Első évben bajnok lettem, majd a következő szezonban megvédtem a címet. Tavaly egy gázbowden szakadás miatt a 2. helyen végeztem a szezonban.

Nem egy félős, elveszem a gázt típusú versenyző vagy. Mentél tavaly is már itt dömsödön a Mitsubishi EVO-val. Most egy Skodával fogsz rajthoz állni. Mit is tudhatunk a vasról?
- Az idei évre új motort, új hajtást kapott a Fabia. Szezon közben is folyamatosan fejlesztjük az autót. Ami miatt nagy szívfájdalmunk, hogy a nyirádi pályán a második sebességi fokozat lefokozódott, és azóta is várjuk az új fogaskereket, ami még mindig gyártás alatt van. Reméljük, hogy a mostani versenyre már elkészül, mert az utóbbi két versenyen a második sebességi fokozat nélkül kellett rajthoz állnom, ami nagyban megnehezítette a helyzetemet.

Az autocrosst mint szakágat kiknek és miért tudod ajánlani?
- Azoknak tudom ajánlani, aki szeret sárban és murván autózni.

Milyen versenyzési technikával lehet jó eredményt a dömsödi pályán elérni?
- Mivel nagyon agyagos, csúszós a pálya, a pontos fékutakkal, és óvatos kigyorsításokkal lehet megnyerni a versenyt ezen a pályán.

Végezetül milyen eredménnyel lennél elégedett, és mit üzensz a kilátogató szurkolóidnak és a nézőknek?
- Természetesen az első-második helynek örülnénk, mivel a csapattársam is indul a versenyen a Mitsubishi EVO-val, aki jelenleg vezeti a bajnokságot. 

Szeretnénk izgalmas, látványos előzésekkel színesíteni a versenyt, hogy a nézők, rajongók is élvezetes programon vehessenek részt.

Támogatóink segítségét köszönjük: LT Communication Kft., SEACRET: Minerals from the Dead Sea, Shagila 2015 Kft., EUROPETELL B Smart 2 use, Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Henci Group Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Ruhan Kft., "FÚZIÓ-ELEKTROTECHNIKA" Kft.

Fotók: Gacsal Zita - Hajóka - Antal István archívum

- Hajósi Miklós -

 

Kontakt

 
  • Email

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    +36-30 563-3153

Autocross

Rallye

Impresszum

Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós
Elérhetőségek:
E-mail: hajoka@hajoka.hu
Telefon: +36/30/563-3153

A képek szerzői jog alatt állnak!