-->
12 szeptember 2017 Szerző 

Az Autocross Európa Bajnokság hetedik fordulóján vett részt a csapatával a Levianus Motorsporttal Kis Ádám.

Ismerős pályán versenyezhetett ismét és eredményes is volt a hétvégéjük. A dobogó sem látszott elérhetetlennek, de…

Kis Ádám - Levianus Motorsport
Autocross Európa Bajnokság
Nyirád - 2017.08.25-27.
Mitsubishi Colt EVO

 

A pilótát kérdem, hogy miként értékeli a nyirádi hétvégét?
Kis Ádám:
- Küzdelmes hétvégén vagyunk túl nyirád után. Viszonylagosan kiegyenlített teljesítményt nyújtottunk ezen a hétvégén.

Az időmérőn fékproblémákkal küzdöttünk, az új hátsófék nem akarta az igazságot, így csak az ötödik helyen végeztünk. Sajnos az első előfutamon csak a hátsó fék fogott az autón, melyet az első féktávon vettem észre. Hál Istennek baleset nélkül megúsztam az első futamot, de csak a hetedik helyre tudtam behozni a Coltot, hisz az első kört leszámítva fék nélkül oldottam meg a féktávokat. A hibát kiküszöböltük és így bizakodva váruk a vasárnapi futamokat.

A reggeli második előfutam rajtjánál sikerül jól helyezkedni és időben elkapni a rajt pillanatát és az utolsó körig sikerült az élmenőkkel tartani a lépést a negyedik helyen. Szerencsémre a célegyenes rávezető kanyarban Fejfar autója megtorpant, és így meg tudtam előzni. Ezzel az előzéssel harmadik helyen abszolváltam a futamot. A harmadik előfutamban a rajt jól sikerült, a helyezkedés viszont annál kevésbé, így csak a negyedik helyen fordultam el az első kanyarban. A harmadik kör megkezdésénél az első kanyarban Samohyl autója külső ívre csúszott és belülről tisztán meg tudtam előzni. Innentől kezdve a harmadik helyem nem került veszélybe, mely azt jelentette, hogy a döntőt is az első sor harmadik pozíciójából kezdhettem meg.

A döntőben a rajtot nagyon jól kaptam el, külső oldalról egyből be tudtam húzódni belső ívre, túl nyugodttá váltam, talán ez volt a hiba. Örömömben elfelejtettem "bezárni az ajtót", mely azt eredményezte, hogy a harmadik helyen fordulhattam csak az első kanyarban. Úgy érzem, hatalmas hibát követtem el. Ezt követően nem maradtam le az első két autótól és a második kanyarnál vissza szerettem volna venni egy pozíciót, sajnos ez egy méteren múlott. A második hibám azt eredményezte, hogy tetemes hátrányba kerültem a többi autóval szembe, és az utolsó helyről kezdhettem meg a felzárkózást. Az elkövetkezendő hat kör előzésekről, felzárkózásról szólt. Sajnos ez a negyedik helyre volt elegendő.

Azt gondolom, sokkal több volt ebben a hétvégében. Nem lehetek elégedett a teljesítményemmel. Ami bizakodásra ad okot, hogy a hibák után össze tudtam szedni magam és mentettem, ami menthető. Az autó gyors és versenyképes volt. Úgy érzem, ha nem követem el a hibákat, akkor én is versenyképes lettem volna. Csapatom és jómagam ezúton szeretné megköszönni a kilátogató nézőknek a nagyszerű hangulatot, melyet teremtettek a Vörös Katlanban!

Köszönöm a támogatóim segítségét!Agribiotech, Tabmark Kft., Imperium Computer Kft., Belföld Sped Kft., LKL Color Kft., Levianus Kft., Silk Brother Kft., Molnár és Társai Kft., Gearbox.hu, Smasher Training System, Trans-LTL Kft., VLG Kft., Hajoka.hu, Gaszisportvideo.hu, Molnár Enikő grafikus, Hornyák Erik Airbrush, Kiskastély Fogadó - Étterem - Füzesgyarmat, és természetesen a csapatom összes tagjának. 

- Hajósi Miklós -

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!