-->
24 augusztus 2017 Szerző 

Interjú Kis Ádám autocross versenyzővel a Prerovi EB után.

Kis Ádám - Levianus Motorsport

Autocross Európa Bajnokság
Prerov - 2017.08.18-20.
Mitsubishi Colt EVO

 

Augusztus közepén a csehországi prerovban voltál Autocross Európa Bajnokságon csapatoddal, a Levianus Motorsporttal.

Pénteken a gépátvételen ismét szőröztek veletek. Mi nem volt jó nekik ismét, holott már látták ezt az autót korábban is.
- Le kellett ragasztani az akkumulátor sarukat duck tape-el…..

Szombaton időmérő és előfutamon vettél volna részt, de a Colt másként gondolta. Mi is történt vele, hogy csak egy időmérőn futottál?
- Az első időmérő indításánál rajtpróbát hajtottam végre, melynek eredményeként, az első időmérőt hátsókerék hajtáson teljesítettem. Sajnos kiderült, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk. Az első diffi lefogazott. Ezzel véget ért számunkra szombati nap. Nem tudtunk rajthoz állni a második időmérőn és a második előfutamon sem. Alkatrész híján haza kellett utaznunk a másik autóban lévő első differenciálműért.

Sajnos ez sem volt zökkenőmentes, hisz a biztonsági szolgálat a szerelőmet és a fotósomat feltartóztatta a kapunál, egy légből kapott információ miatt és értesítette a rendőrséget. Ezután kezdődött a kettő órás kálváriánk, melyet ezúton is szeretnénk "megköszönni" Grencis csapatnak! Erről többet nem szeretnék beszélni.

Vasárnap jobban alakult már a versenyzésed?
- A szombati események miatt kissé feszült volt a légkör a csapatnál, mely azt gondolom érthető volt.

Az autó az éjszaka folyamán rajtképessé vált, így reggel fel tudtam állni a második előfutamra. Biztonságit kellett autózni, hiba nélkül. Az ötödik helyre hoztam be az autót. A harmadik előfutamon minimális kockázatot kellet, hogy vállaljak. Egy célunk volt, hogy bejussunk a döntőbe, ehhez a német és holland versenyzőt magunk mögött kellett tartani. A cél teljesítve lett, negyedik helyen végeztünk. A pozíció lehetett volna eggyel jobb, de nem kockáztathattam. Következett a döntő. Az első rajtot utolsó helyről jól elkaptam. Negyedik helyen voltam már, amikor a futamot piros zászlóval leintették. Új rajt következett, mely a későbbi vesztemet jelentette. Történt ugyanis, hogy a rajtnál megállt és zárlatos lett az ablaktörlő motorom. A pálya állapota miatt ez a malőr, a verseny feladását jelentette számomra.

Legközelebb Nyirádon láthatunk a Mitsubishi Colt Evo-val. Itt gondolom odateszed magad, hisz hazai verseny lesz.
- Igen talán a szezon legfontosabb versenye számunkra. Mindent meg fogunk tenni, hogy szép eredménnyel térjünk haza Nyirádról. Bár az elmúlt években nem volt túl sok szerencsénk Nyirádon. Idén ez nem így lesz!

Köszönöm a támogatóim segítségét!Agribiotech, Tabmark Kft., Imperium Computer Kft., Belföld Sped Kft., LKL Color Kft., Levianus Kft., Silk Brother Kft., Molnár és Társai Kft., Gearbox.hu, Smasher Training System, Hajoka.hu, Gaszisportvideo.hu, Molnár Enikő grafikus, Hornyák Erik Airbrush, Kiskastély Fogadó - Étterem - Füzesgyarmat, és természetesen a csapatom összes tagjának. 

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!