-->
13 július 2017 Szerző 

Kis Ádám autocross versenyző beszámolóját olvashatják.

 

Kis Ádám - Levianus Motorsport
Autocross Európa Bajnokság
Matschenberg
2017.06.23-25.
Mitsubishi Colt EVO

Kis Ádám:

Június utolsó hétvégéjét a Németországi Matschenbergi Autocross Európa Bajnokságon töltöttük a csapattal.
Pénteken napon a szokásos adminisztratív várt ránk, ahol ismét ajándékokkal kedveskedtek a rendezők. Majd következett a gépátvétel amin szőröztek velünk egy kicsit megint. Az elektromos áramtalanítóval volt gondjuk, mégpedig az elhelyezkedésével.
A Matschenbergi Autocross Európa Bajnokság szombati napját időmérő futamokkal kezdtük. Egész nap turbónyomás hibával, fék problémával küzdöttünk, és sebváltót is cseréltünk. Szerencsére sikerült orvosolni a problémát a szerelő csapatnak.

Káoszos volt a vasárnapi napunk is. 
A második előfutamban kettős sárga zászlónál, a holland versenyző társam kiforgatott így a hetedik helyen zártunk. 
A harmadik előfutamban lehoztuk a kötelezőt, az ötödik helyre jöttünk be az autóval, amely elég volt a döntőben a hatodik rajthelyen való induláshoz. Sajnos a döntőben a rajtnál elaludtam, majd a hatodik helyig sikerült feljöjjek a hosszú domboldalon, majd a második körig iszonyatosan feltartott az előttem haladó Jan Bartos, de a célegyenes kanyarban helyet adott, így meg tudtam előzni már abban a körben. Sajnos a beszívott levegő hőmérséklete magasnak bizonyult (-50 lóerő), mivel hátulról rajtoltunk a belocsolt pályán (ezért besarazódtunk), így csak hasonló köridőket sikerült menni az előttem haladó pilótákkal. Az ötödik helyem nem került veszélybe. Szinte karcmentesen betudtam hozni az autót. Nová Paka-n találkozhatnak a csapatunkkal a jövő héten!

Köszönöm a támogatóim segítségét!Agribiotech, Tabmark Kft., Imperium Computer Kft., Belföld Sped Kft., LKL Color Kft., Levianus Kft., Silk Brother Kft., Molnár és Társai Kft., Gearbox.hu, Smasher Training System, Hajoka.hu, Gaszisportvideo.hu, Molnár Enikő grafikus, Hornyák Erik Airbrush, Kiskastély Fogadó - Étterem - Füzesgyarmat, és természetesen a csapatom összes tagjának. 

 

Impresszum

A www.hajoka.hu INTERNET-es SAJTÓTERMÉK - Regisztráció: 2020.04.30.  - Felelős szerkesztő: Hajósi Miklós Attila E.V.
Elérhetőségek: Postai levélcím: 3735, Alsótelekes, Béke utca 18. - E-mail: hajoka@hajoka.hu - Telefon: +36/30/563-3153
A hírek, cikkek, interjúk, sajtóanyagok, fotók, és videók termékmegjelölést tartalmaznak.
A képek szerzői jog alatt állnak!